Jäätelökakku

Vaniljan ja mustaseljan makuinen unelma.

Jäätelökakku

Ainekset:

6 hengelle

1 pakkaus  Vår finaste Vanilja -jäätelöä
1 pakkaus MustaseljaMansikka Sorbetti
10 kpl digestivekeksejä 
50 g voita (sulatettuna) 
200 g mansikoita
60 g marenkia 

Valmistus

  1. Pilko digestivekeksit tehosekoittimella tai murentamalla, ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Vuoraa kakkuvuoka (noin 20 cm, mieluiten korkeareunainen) leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 °C:ssa 10 minuuttia.
  3. Anna pohjan jäähtyä ja ota jäätelö pakastimesta niin, että se vähän pehmenee.
  4. Kun pohja on jäähtynyt, lusikoi sen päälle tasainen kerros Hienointa Vaniljajäätelöämme, ja tasoita pinta. Lisää seuraavaksi kerros MustaseljaMansikkasorbettia ja tasoita sekin. Vie kakku pakastimeen vähintään 1 tunniksi.
  5. Ota kakku pakastimesta noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Lämmitä reunoja käsillä, ja jos kakku ei irtoa vuoasta suosiolla, leikkaa se irti esimerkiksi veitsellä vuoan reunoja ja pohjaa pitkin.
  6. Koristele mansikoilla ja aseta viereen murskattuja marenkeja kulhossa, josta jokainen voi ripotella tätä herkkua itselleen oman makunsa mukaan.

Mer recept