Suklaa-marenkiherkku

Suklaakakkua, suklaajäätelöä ja paahdettua marenkia, jota suklaanystävät eivät voi vastustaa!

Suklaa-marenkiherkku

Ainekset:

6 hengelle

Suklaakakkupohjat
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaota
¼ tl suolaa
150 g voita kuutioina 
1,5 dl hienoa sokeria
2 munankeltuaista, huoneenlämpöisiä

Italialainen marenki
2 munanvalkuaista
0,25 dl vettä
1 dl sokeria

Päälle
2 pakkausta Suklaa 0,5 litraa
1 purkki dulce de leche -kastiketta
½ dl paahdettuja ja hienonnettuja hasselpähkinöitä

Valmistus

  1. Aloita vispaamalla voi ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Sekoita joukkoon keltuaiset ja lisää sitten kaakao, suola ja vehnäjauhot. Sekoita kaikki ja vaivaa taikinaksi, jonka jaat sitten 6 osaan.
  3. Painele taikina pieniin muotteihin (läpimitta noin 10 cm). Vie muotit pakastimeen 10 minuutiksi.
  4. Pistele sen jälkeen muotit haarukalla ja paista uunissa 13–15 min 225 °C: ssa. Anna jäähtyä.
  5. Italialainen marenki: Vispaa munanvalkuainen kovaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sokeri 121 asteeseen.
  6. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana munanvalkuaisten sekaan ja vispaa samalla sähkövatkaimen maksiminopeudella. Jatka vispaamista, kunnes marenki on kylmää.
  7. Levitä 2 rkl dulce de leche -kastiketta kaikkiin muotteihin, lisää italialaista marenkia lusikalla kaikille kakkupohjille ja paahda polttimella.
  8. Lisää suklaajäätelö ja sirottele päälle hienonnettua pähkinää.

Haluatko tehdä tämän helpommin? Osta valmis suklaakakkupohja ja siirry suoraan vaiheeseen 5.

Mer recept