Täytetty croissant

Tee maailman paras jälkiruoka: täytä croissant jäätelöllä! Pistaasijäätelöä croissantin välissä suolakaramellikastikkeen kera.

Täytetty croissant

Ainekset:

2 hengelle

1 pakkaus Vår finaste Pistaasi -jäätelöä
2 kpl croissant 
1 dl hienoa sokeria
25 g voita
1 dl vispikermaa
3 rkl pistaasipähkinöitä (paahdettuja) 

Valmistus

  1. Kaada sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sokeria sekoittamatta, kunnes se alkaa sulaa, ja jatka sekoittaen, kunnes se on muuttunut vaaleanruskeaksi sulaksi karamelliksi. Varo, ettei sokeri pala.
  2. Ota kattila pois kuumalta levyltä. Lisää pieniksi paloiksi leikattu voi ja kerma koko ajan sekoittaen, laita kattila takaisin levylle pienellä lämmöllä. Nyt sokeri jähmettyy, mutta jatka kastikkeen keittämistä koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri notkistuu uudelleen. Tämä voi kestää hetken.
  3. Kun kastike on kiehunut vielä noin 5 minuuttia, lisää suolahiutaleet ja anna kastikkeen jäähtyä vähän.
  4. Pilko pistaasipähkinät.
  5. Halkaise croissantit ja lisää alaosalle 2 palloa Hienoin jäätelömme Pistaasipähkinää, suolakaramellikastiketta ja hienonnettuja pistaasipähkinöitä.

Mer recept